pirmdiena, 2009. gada 12. oktobris

NeDiena

Arvien aktīvi sekojot peripētijām ap Dienu un tās nu jau bijušo kodolu, rodas arvien dziļāka pārliecība par to, ka visai šai jezgai varētu būt politisks fons. Tas arī ļoti labi saskan ar Mesijas partijas vēlmi tikt ievēlētiem nākamajā Saeimā, par ko daži tās biedri bez jebkāda pamata izteikušies visai optimistiski. Bet varbūt šāds pamats tomēr ir?
Dienas patieso saimnieku vārdi joprojām nav zināmi, esošais formālais situācijas diriģents Tralmaks arvien biežāk pinas melos, te apgalvojot, ka Dienu pirkuši igauņi, te atkal britu ģimene, te abi kopā. A.Tralmaks apgalvo, ka Roulendi darījumā figurē kopš paša sākuma, savukār bijušie īpašnieki Bonnier izsakās, ka Roulendu vārds pārdošanas brīdī neparādās. Spriežot pēc pēdējo dienu pieredzes un abu interesēm, sliecos ticēt Bonnier. Un ja reiz Roulendi vēlējās pirkt Dienu, lai "savestu kārtībā" un pēc pāris gadiem nopelnītu pārdodot dārgāk, tad nav skaidrs, kāpēc viņi neiejaucas pēdējo dienu notikumos, kas šo iespēju draud iznīcināt? Varbūt tāds arī ir patiesais mērķis, bet aiz Roulendiem sēž kāds no vietējiem - ar Hūti Mākoņos? Tas šķiet loģiski, ņemot vērā dienas ietekmi sabiedrības viedokļu veidošanā un katastrofāli zemo sabiedrības uzticēšanos dažām politiskajām partijām, kuras sāk apzināties to, ka nav ko zaudēt.
Diemžēl aina savelkas arvien drūmākos toņos un cerība, ka Diena atkopsies, arvien sarūk.
Žēl, jo lai arī ne ideāls, tomēr nozīmīgs šis medijs bija. Lai arī pēdējā laikā pārlieku subjektīvs, bet ar savām vērtībām, kas pārsvarā tomēr sakrita ar manējām.

Bet nav ļauna bez laba, tāpēc ceru, ka aizgājušie Dienas darbinieki spēs aizpildīt Tralmaka radīto caurumu, jo ja nav ko ēst, vismaz lai ir ko lasīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru